Workshop Schrijven bij Rouw en Verlies (in groepsverband en individueel)

 

Iedereen krijgt in zijn leven te maken met een vorm van verlies. Verlies van een dierbare maar ook het verlies van werk, van je eigen gezondheid of een scheiding. In zo'n periode lijkt  niets meer hetzelfde. Het helpt wanneer mensen naar je willen luisteren. Maar dit kan niet altijd. Dan kan schrijven een middel zijn.  Maar hoe begin je? Vaak roepen de emoties van het verlies zoveel pijn op dat het zelfs angstig kan voelen om te beginnen met schrijven.

Toch kan het opschrijven wat je is overkomen opluchten. Het kan op elk moment van de dag en je kunt alles zeggen zonder rekening te houden met de ander. Bovendien hoef je je niet groot te houden.  Een dagboek kan in tijden van rouw een veilige plek zijn om op adem (verhaal) te komen.

Tijdens de bijeenkomsten gaan we met behulp van schrijfopdrachten beschrijven wat je is overkomen. Vervolgens gaan we vanuit een ander perspectief naar je eigen situatie kijken. Daarna blikken we terug en richt je je op de toekomst. Door deze laatste schrijfopdrachten geef je het verlies een plaats in je leven nu.

 

Locatie: Cursuscentrum de Poort in Groningen ( locatie Friesestraatweg 31)

Datum: nieuwe datum volgt

Tijd: 10.30u-12.45u

Deze workshop is ook individueel te volgen. Vraag naar de mogelijkheden via Contact